Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На виставці Харківського міського клубу писанкарства представлені роботи в шести видах техніки виробництва писанок

На виставці Харківського міського клубу писанкарства представлені роботи в шести видах техніки виробництва писанок

«Виставка харківських майстрів з виробництва писанок «Вікно у дивосвіт» працює в Харківському художньому музеї з 14 квітня, - зазначила сьогодні майстер з виготовлення писанок - керівник гуртка писанкарства «Дивосвіт» Лариса Волкова. - У виставці представлені роботи 10 харківських майстрів у шести техніках: воскова техніка, «мальованка», «дряпанка», «білим по білому», «писанка-капонка» і «різна писанка».

Майстер розповіла дітям про техніку виробництва писанки та її символіку.  За її словами, майстерність розпису писанок вивчають протягом двох років. «Перший рік ми вивчаємо символіку, а другий рік знайомимося з характерними особливостями писанки регіонів України та зарубіжжя», - зазначила вона.

Довідка:
Одним з основних напрямків діяльності Харківського міського клубу писанкарства стала організація курсів і гуртків писанкарства. Найперші з них були відкриті в недільних школах при Благовіщенському кафедральному соборі, Свято-Троїцькому та Петропавлівському храмах, відділі україніки Державної наукової бібліотеки  ім.Короленка, музично-театральній бібліотеці ім.К.С.Станіславского, Центрі дитячої творчості Червонозаводського району, кафедрі російської мови для іноземців Харківського медичного університету та ін.