Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків отримав нові тролейбуси і автобуси (доповнено)

Харків отримав нові тролейбуси і автобуси (доповнено)

Сьогодні у Харкові на площі Конституції відбулася презентація тролейбусів виробництва ТОВ «Львівські автобусні заводи» і автобусів виробництва ЗАТ "Бориспільський автозавод", які поповнять міський рухомий склад громадського транспорту.  У ході церемонії випуску машин на маршрути голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін і Харківський міський голова Геннадій Кернес вручили перевізникам шляхові листи.

Тролейбуси закуплені за рахунок позикових коштів бюджету міста, автобуси в рамках реформи транспортної мережі Харкова закуплені приватними перевізниками, які обслуговують муніципальні маршрути. Весь муніципальний транспорт на ліцензованих маршрутах буде зеленого кольору.

  Тролейбус ЛАЗ розроблено спеціально для Харкова, в його конструкції застосований тяговий двигун постійного струму виробництва Харківського заводу «Електроважмаш», який дозволяє економити до 40% електроенергії. За рахунок повного приводу ЛАЗи можуть долати снігові наноси до 25 см. Тролейбуси мають двухсекційний салон, в якому вперше встановлений кондиціонер. Комфорт водія і пасажирів забезпечується за рахунок додаткової пневмопідвіски і шумоізоляції, гарна оглядовість - за рахунок панорамного лобового скла і великих стекол салону. Вартість однієї машини - 45 млн. грн. 

Тролейбуси вийдуть на регулярні маршрути міста вже сьогодні. Зокрема, продовжено до пл. Конституції тролейбусний маршрут №11 «пр. Дзюби - Благовіщенський собор», на ньому збільшено випуск на 2 одиниці тролейбусів більшої місткості. Також змінюється рухомий склад на тролейбусних маршрутах: №1 «28 м/р - ст. м «Маршала Жукова» - 5 од.; №3 «вул. 12 квітня - вул. Університетська» - 5 од.; №2 «пр. Перемоги - пр. Жуковського» - 3 од.; № 24 «602 м/р - ст. м «Академіка Барабашова» - 6 од.

Також зміниться на більш місткий рухомий склад на ряді автобусних маршрутів, зокрема, № 296е «пл. Свободи - сел. П'ятихатки». Нові автобуси вийдуть на маршрути в найближчі дні.

Довідка. За рахунок позикових коштів бюджету міста Харкова за договором, укладеним з ТОВ «Львівські автобусні заводи», купуються 74 од. тролейбусів, з них 52 од. двосекційних, і 11 автобусів, з них 1ед. - Підвищеної комфортності (туристичний).Раніше були отримані 16 автобусів і 30 тролейбусів особливо великої місткості. 

 Для роботи на маршрутах міста автотранспортними підприємствами із грудня 2010 року придбано 109 автобусів, з них: 61 середньої місткості, 48 великої місткості з низьким рівнем підлоги.Надалі процес оновлення міського транспорту буде продовжуватися.