Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківському художньому музеї відбувся майстер клас з художнього розпису великодніх яєць для вихованців Краснокутського дитячого будинку

У Харківському художньому музеї відбувся майстер клас з художнього розпису великодніх яєць для вихованців Краснокутського дитячого будинку

Сьогодні в Харківському художньому музеї, з ініціативи начальника Управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторії Маренич, відбувся майстер клас з художнього розпису великодніх яєць для вихованців Краснокутського дитячого будинку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

«До нас надійшла пропозиція організувати такий майстер клас для вихованців нашого дитячого будинку, і ми з задоволенням на нього відгукнулися. Наші дітки приїхали сюди, щоб подивитися і навчитися робити писанки. Сьогодні вони ознайомилися з виставкою писанок і крашанок, яка відкрита у художньому музеї з 14 квітня, - зазначила в.о. директора Краснокутського дитячого будинку Світлана Воробйова. - Це великий сюрприз для наших вихованців, тому що вони раніше не стикалися з цим видом мистецтва».

У заході, який провела майстер писанкарства-керівник гуртка писанкарства «Дивосвіт» Лариса Волкова, взяло участь 13 вихованців дитячого будинку у віці 5 - 6 років. «Це дуже талановиті і підготовлені діти. У них є навички та здібності до художніх видів мистецтва», - підкреслила вона.

Довідка:
У Краснокутському дитячому будинку виховується 56 дітей у віці від 3 до 6 років з різних районів Харківської області. Діти розділені на 6 груп за віком і особливостям розвитку. Їх вихованням займається 31 викладач, 24 няні, а також кваліфіковані медичні працівники. Всього штат дитячого будинку складає близько 80 чоловік.