Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Затверджена Програма раціонального використання та охорони земель в Харківській області на 2011 – 2015 роки

Затверджена Програма раціонального використання та охорони земель в Харківській області на 2011 – 2015 роки

Депутати обласної ради затвердили Програму раціонального використання та охорони земель в Харківській області на 2011 – 2015 роки. Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук, Програма має на меті вирішення завдань, пов’язаних із збереженням і використанням земельних ресурсів та розвитком земельних відносин.

За його словами, це, по-перше, вирішення проблем, без розв’язання яких неможливе подальше проведення земельної реформи. По-друге - реалізація комплексу заходів, направлених на забезпечення раціонального використання всіх видів земельних угідь, охорону і захист їх від виснаження, деградації, забруднення. Третє завдання полягає у створенні умов для збільшення обсягів виробництва високоякісної, екологічно чистої продукції сільського і лісового господарств при одночасному збереженні ландшафтного і біологічного різноманіття.
Четверте завдання – створення правової основи для ефективного використання коштів, які, у відповідності до чинного земельного законодавства, надходять до спеціального фонду місцевих бюджетів в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва.