Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Українські журналісти ознайомилися з роботою ізраїльської поліції напередодні Великодня

Українські журналісти ознайомилися з роботою ізраїльської поліції напередодні Великодня

У ці дні 24 українських журналіста з провідних ЗМІ перебувають у 4-денному прес-турі в Ізраїлі для висвітлення святкування Великодня і заходів безпеки під час таких масових заходів. У Старому місті - історичній частині Єрусалиму - знаходяться святині трьох релігій - православної, іудейської і мусульманської, тому тут цілий рік відбуваються релігійні свята і необхідні підвищені заходи безпеки.

Спеціальне відділення поліції в Старому місті відповідає за порядок у всіх громадських місцях, за безпеку жителів цієї частини Єрусалиму, а також туристів і паломників.

За словами капітана поліції, начальника відділу російськомовних ЗМІ поліції Ізраїлю Алекса Кагальського постійне населення Старого міста - 30 000 чоловік. При цьому на святі Сходження Благодатного вогню 23 квітня будуть присутні десятки тисяч паломників. Також зараз в Ізраїлі проходить свято Песах. Щоб запобігти порушенням, у відділенні поліції Старого міста встановлені монітори з трансляцією зображення з 360 камер. Як тільки виявлена небезпека, туди направляється наряд поліції. Поліцейські, які несуть тут службу, проходять спеціальну підготовку та психологічні тренінги, які допомагають їм виявляти підозрілих перехожих з поведінки.

Завдяки такій системі статистика розкриття злочинів у Старому місті - найвища в Ізраїлі. Зараз у Єрусалимі чергують кілька сотень поліцейських, а в самі гарячі дні їх кількість обчислюється тисячами.