Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Чорнобильці - взірець патріотичного героїзму. Ігор Шурма

Чорнобильці - взірець патріотичного героїзму. Ігор Шурма

Сьогодні в малому залі Будинку рад відбувся спільний прийом з нагоди 25 роковин трагедії на Чорнобильської трагедії. Участь у прийомі взяли заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, депутат обласної ради Володимир Святаш. В ході прийому учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС та лідери громадського чорнобильського руху були нагороджені Слобожанською почесною відзнакою «Чорнобильська пошана».  

Звертаючись до присутніх, Ігор Шурма зазначив: «25 років тому на території України відбулася велика трагедія. Десятки років люди жили звичайним життям, і несподівано зустріли ворога, якого неможливо побачити. Ліквідовувати наслідки цієї біди поїхали десятки тисяч людей, які не думали ні про своє здоров’я, ні про те, що їх чекали батьки, матері, діти, дружини.

Пройшли роки. Ті люди, які своїм тілом намагалися захистити Україну від чорнобильського лиха, зустрілися ще з однією бідою в особі чиновника-бюрократа, що дуже часто не розуміє тих проблем, якими живе чорнобильський рух. Незважаючи на гарячі дискусії та суперечки, сьогодні обласна та міська влада намагаються досягти максимального компромісу з громадськими чорнобильськими організаціями, щоб піти назустріч рішенню проблем чорнобильців. Влада знайшла в собі силу волі і духа зрозуміти та стати на сторону чорнобильського руху в частині відстоювання його інтересів, які могли бути порушені через прийняття нового законодавства, завдяки чому не були урізані права чорнобильців.

Всім чорнобильцям бажаю передусім міцного здоров’я на довгі роки життя, а також бути зразком патріотичного героїзму який далеко не кожен може проявити».

Голова Харківської міської громадської організації «Союз «Чорнобиль України» Анатолій Губарєв подякував представникам влади за увагу та опіку, а також вручив Ігорю Шурмі та Світлані Горбуновій-Рубан Подяки організації «Союз «Чорнобиль України».

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять чорнобильців, які не дожили до сьогоднішнього дня.