Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До геріатричних пансіонатів та психоневрологічних інтернатів області сьогодні прикута особлива увага влади. Ігор Шурма

До геріатричних пансіонатів та психоневрологічних інтернатів області сьогодні прикута особлива увага влади. Ігор Шурма

«До системи геріатричних пансіонатів та психоневрологічних інтернатів, розгалужена мережа яких є у Харківській області, сьогодні прикута особлива увага органів влади. Проаналізувавши роботу за останні роки, ми зробили висновок, що кошти на зміцнення матеріально-технічної бази цих закладів не виділялося. Соціальні установи мають одну особливість – тут знаходяться одинокі люди, а також люди, які втратили здоров’я, і сподіватись на допомогу від кого-небудь іншого, окрім держави, вони не можуть, тому їм особливо потрібна увага влада і милосердя соціальних працівників», - зазначив сьогодні після відвідування Хорошевського геріатричного пансіонату заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Він також зазначив, що систему геріатричних пансіонатів та психоневрологічних інтернатів області потрібно впорядковувати. «Питання полягає в умовах та якості надання соціальних послуг в цих закладах. Необхідно провести дуже ретельну оцінку матеріально-технічної бази установ. Якщо умови перебування в якихось установах нестерпні, їх потрібно закривати, а пансіонати чи інтернати з добрими умовами необхідно розвивати та підвищувати якість обслуговування», - підкреслив Ігор Шурма.

За його словами, на території Хорошевського геріатричного пансіонату є корпус на 100 місць, який потрібно реконструювати, і у разі закриття іншої установи, його можна використати для розміщення людей, які будуть потребувати відповідної допомоги.

 

Теги