Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін відзначив високий рівень роботи співробітників Хорошевського геріатричного пансіонату

Михайло Добкін відзначив високий рівень роботи співробітників Хорошевського геріатричного пансіонату

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін під час робочої поїздки до Харківського району відвідав Комунальну установу «Хорошевський геріатричний пансіонат». Голова ХОДА оглянув очисні споруди пансіонату, реконструйовані за технологією «Біоплато».

Очисні споруди запущені в роботу в березні 2011 року і вийдуть на повну потужність в травні після формування густих зрілих рослин вищої водної рослинності. Кошти на реконструкцію очисних споруд було виділено з фонду охорони навколишнього та природного середовища рішенням сесії Харківської облради у червні 2010 року, протягом вересня-листопада відбувались земельні роботи, у грудні 2010 року та січні 2011 року було висаджено рослини: очерет та рогоз.

Як повідомив під час огляду заступник голови облдержадміністрації Ігор Шурма, у геріатричному пансіонаті існують проблеми з питною водою: в ній великий вміст заліза, і необхідно вирішити питання доочищення. Михайло Добкін зазначив, що питання виділення коштів на організацію доочищення води буде розглянуто. 

Також планується розглянути питання реконструкції одного з корпусів пансіонату, який має історичну цінність. На ці роботи необхідно 7 млн.грн.

Михайло Добкін також відзначив високий рівень роботи співробітників пансіонату. «Від людей, які перебувають в цій установі, я чув слова подяки і поваги на адресу колективу, а це дорогого коштує. Я думаю, до жодного приїзду неможливо так підготувати територію і будівлю. Це кропітка тривала робота, і сьогодні ми з головою облради Сергієм Черновим ухвалили рішення нагородити колектив. Я думаю, це буде заслужений знак уваги», - заявив глава області.

Довідка: Пансіонат заснований у 1924 році на базі жіночого монастиря. Він є стаціонарною соціально-медичною установою, де на повному державному утриманні знаходяться жінки та чоловіки похилого віку та інваліди, які потребують постійного стороннього догляду та медичного обслуговування. Станом на 18 квітня 2011 року в пансіонаті перебувала 271 особа.
В установі працює бібліотека на 12 тисяч томів, кіноконцертний зал на 160 місць, телевізори на всіх поверхах, побутові кімнати, радіоточки у кожній кімнаті. Обладнана молебна кімната, де підопічні мають змогу здійснювати православні обряди та служби.
При пансіонаті організоване підсобне сільське господарство, за яким закріплено 3 га земельних угідь.