Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юрій Сапронов зустрівся з Повноважним Міністром Посольства Республіки Ірак в Україні

Юрій Сапронов зустрівся з Повноважним Міністром Посольства Республіки Ірак в Україні

18 квітня заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов зустрівся з Повноважним Міністром Посольства Республіки Ірак в Україні паном Халідом Джасімом Аль-Шамарі. На зустрічі також були присутні заступник голови обласної ради Олена Олешко і начальник Головного управління зовнішньоекономічних зв'язків і міжнародних відносин Анатолій Педешко.

Як зазначив Юрій Сапронов, Харківська область надзвичайно зацікавлена в посиленні торгово-економічного співробітництва з Іраком. «Головним результатом нашої зустрічі має стати кількісне збільшення торгового обороту між Харківщиною і Іраком», - підкреслив він.

Пан Халід Джасім Аль-Шамарі у свою чергу висловив зацікавленість в подібній співпраці й нагадав, що за часів СРСР 75% всієї споживаної продукції Ірак імпортував з України.

«Харківська область, як регіон, де видобувається майже 40% усього українського газу, має великий досвід з видобутку вуглеводнів та капітального ремонту свердловин. Наші підприємства виробляють практично весь спектр продукції, яка використовується в газодобувній промисловості.Упевнений, що український досвід буде корисний Іраку, як країні, яка знаходиться на третьому місці в світі з видобутку нафти», - сказав віце-губернатор.

Юрій Сапронов запропонував іракській стороні скласти перелік галузей промисловості, які їх цікавлять і продуктів, які виробляються, що послужить першим кроком для збільшення товарообігу між країнами.
 

Теги