Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Реконструкція ТЕЦ-2 дозволить у кілька разів знизити викиди в атмосферу, а також значно знизить собівартість енергії. Володимир Бабаєв

Реконструкція ТЕЦ-2 дозволить у кілька разів знизити викиди в атмосферу, а також значно знизить собівартість енергії. Володимир Бабаєв

Харківську вугільну ТЕЦ-2, яка працює з 1927 р. і є однією з найстаріших станцій на пострадянській території, найближчим часом реконструюють. За словами першого заступника голови ХОДА Володимира Бабаєва, сьогодні вже готове техніко-економічне обгрунтування для переоснащення ТЕЦ, складено бізнес-план, пройдено будівельну експертизу, і в поточному році планується розробка проекту, - повідомляє УНН.

"Регіон максимально зацікавлений в тому, щоб пілотний проект реконструкції вугільної ТЕЦ був вперше проведений в країні. Реконструкція дозволить у кілька разів знизити викиди в атмосферу, а також значно знизить собівартість енергії. Крім того, потрібно враховувати, що вугілля в нас в країні є у достатній кількості, тому потрібно максимально завантажити наші вугільні котельні ", - підкреслив Володимир Бабаєв.

Як зазначив у свою чергу заступник начальника управління паливно-енергетичного комплексу Харківської облдержадміністрації Володимир Хорунжий, реконструкція ТЕЦ-2 передбачає, в першу чергу, заміну всіх агрегатів на більш ефективні і сучасні.

Очікується, що проект окупиться протягом 8-9 років.

Теги