Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У травні в Харкові буде зібрано Асамблею обласного відділення Національного олімпійського комітету України

У травні в Харкові буде зібрано Асамблею обласного відділення Національного олімпійського комітету України

Сьогодні під час засідання виконавчого комітету Харківського обласного відділення Національного олімпійського комітету України було прийнято рішення про проведення Асамблеї ХОВ НОК у травні поточного року. Асамблея розгляне основні питання підготовки спортсменів Харківщини до літньої Олімпіади 2012 року в Лондоні та зимової Олімпіади 2014 року в Сочі. Як повідомив заступник голови ХОДА Євген Савін, в ході Асамблеї планується затвердити план підготовки олімпійських спортсменів, бюджет основних заходів, а також вирішити кадрові питання.

«Голова Харківського відділення Національного олімпійського комітету Михайло Добкін, розуміючи важливість необхідних заходів з підготовки до олімпіад, дав доручення в найкоротші терміни визначити коло спортсменів-ймовірних призерів олімпіад і закріпити за ними людей, які могли б здійснювати фінансову підтримку. Також Михайло Добкін дав доручення змінити виконавчу структуру Харківського відділення Національного олімпійського комітету, щоб у новому вигляді це установа змогла б об'єднати Федерації, державу і НОК», - підкреслив Євген Савін.

За його словами, суворий контроль процесу підготовки спортсменів до Олімпіад дозволить домогтися більш високих результатів.

«Досягнення наших спортсменів досить вагомі. Харківська область - один з провідних регіонів, які готують спортсменів спорту вищих досягнень. Але, на жаль, Олімпіада у Ванкувері показала неспроможність підготовки спортсменів до зимової олімпіади, де ми не заробили жодної медалі. Тому голова ХОВ НОК Михайло Добкін узяв під особистий контроль підготовку спортсменів Харківщини», - зазначив Євген Савін.