Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Обласному будинку дитини №1 переданий медичний препарат для лікування 10 дітей з дитячим церебральним паралічем

Обласному будинку дитини №1 переданий медичний препарат для лікування 10 дітей з дитячим церебральним паралічем

В рамках благодійної акції «Свобода руху для щасливого дитинства» КЗОЗ «Харківський обласний спеціалізований будинок дитини №1» отримав медичний препарат «Диспорт» (фармацевтичної компанії «Іпсен Фарма», Франція) для лікування десяти дітей з дитячим церебральним паралічем. 10 флаконів препарату, вартість яких склала 40 тисяч грн., передав директор представництва фірми «Іпсен Фарма» Віктор Шафранский. 

Як повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма, цей препарат дає можливість значним чином зменшити клінічні прояви спастичних судом, і навіть їх повністю попереджає. Введення препарату «Диспорт», створеного за своєю хімічною структурою на базі реальної природної речовини – ботулінічного токсину типу А, є одним із сучасних методів корекції м’язової свастики (вимушеного положення кінцівок дитини, що супроводжується проявами судом), яка є одним з головних проявів хвороби у дитини та негативним чинником, що в цілому впливає на якість життя.

Довідка. Під диспансерним наглядом у лікувально–профілактичних закладах Харківської області станом на 1 квітня 2011 року перебуває 936 дітей, хворих на дитячий церебральний параліч (з м. Харкова – 395 дітей, з районів Харківської області – 541 дитина). За оцінкою фахівців, лікування препаратом «Диспорт» показано 356 дітям Харківської області.
 

Теги