Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відкрилася II виставка «Харківська туристична бієнале» (доповнено)

Відкрилася II виставка «Харківська туристична бієнале» (доповнено)

Сьогодні в Харківському національному академічному театрі опери та балету імені М.В. Лисенка відбулася урочиста церемонія відкриття ІІ виставки «Харківська туристична бієнале» та IV Туристичного форуму «Харків: партнерство в туризмі». Участь в урочистому відкритті взяли голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, Надзвичайний і Повноважний посол Фінляндії в Україні Крістер Міккелссон, Генеральний консул Чеської Республіки в місті Донецьк Антонін Мургаш, Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат, а також представники ряду іноземних делегацій.

Звертаючись до присутніх, Михайло Добкін зазначив: «Я радий вітати всіх учасників і почесних гостей у нашому головному храмі культури, який сьогодні люб'язно відчинив двері для всіх тих, хто робить наші країни більш доступними і цікавими один одному, а найголовніше - допомагає нам розвиватися, дізнаючись нове один про одного.

Складно переоцінити значимість подібних заходів для нашого регіону. Відкрити Харківщину для наших сусідів, для тих країн, де наш регіон недостатньо відомий - це першочергове завдання, тому що разом зі знаннями прийде інтерес, а разом з ним туризм, інвестиції, все те, над чим сьогодні працюють всі країни.

Дуже приємно відзначити, що інтерес до «Харківської туристичної бієнале» виявили представники 12 країн, і дуже хочеться, щоб у них залишилися найкращі враження. Впевнений, що в ході виставки буде вирішена важливе завдання - налагодження нових контактів і зв'язків між людьми та організаціями, а найголовніше - нові перспективні плани».

Довідка. У виставці «Харківська туристична бієнале» візьмуть участь райони Харківської області та міста обласного значення, суб’єкти туристичного бізнесу. Відвідувачі заходу матимуть змогу ознайомитись з туристичними маршрутами Харківської області, поліграфічною продукцією на туристичну тематику, продуктом туристичних фірм регіону. Також працюватиме сувенірна лавка з показом виробів, які відображають культуру, історію та етнічну самобутність нашої області.

У туристичній виставці-презентації «Харків: партнерство в туризмі» буеруть участь 12 іноземних міст-партнерів м. Харкова з 9 країн світу, іноземні представництва та міста України.

Заходи є спільним проектом, що проводиться з метою комплексного підходу до розвитку туристичної інфраструктури міста Харкова та Харківського регіону. Актуальність організації заходу продиктована необхідністю створення та розвитку туристичної інфраструктури, що відповідає статусу міста та регіону, а також міжнародним стандартам, в тому числі в рамках підготовки до проведення матчів Чемпіонату ЄВРО–2012 з футболу.