Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області формується список учасників програми «Доступне житло»

У Харківській області формується список учасників програми «Доступне житло»

У 2011 році для Харківської області в рамках програми «Доступне житло» заплановано виділення з державного бюджету до 15 мільйонів гривень. Як повідомив 14 квітня під час програми «Час влади» на обласному телебаченні заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, на ці кошти планується здати протягом року до 150 квартир.

«Сьогодні є вже 150-200 бажаючих отримати квартири за цією програмою. Ми формуємо список з 200 осіб, сьогодні ці списки вже відпрацьовані з міським виконавчим комітетом. Як тільки гроші надійдуть нам, одразу ж почнеться робота із залучення коштів самих черговиків, які мають сплатити 70% вартості житла», - повідомив Валентин Дулуб.

За його словами, на даний момент досягнута домовленість з керівниками банківських установ про виділення кредитів як для забудовників, так і для покупців доступного житла. У проекті готові брати участь кілька компаній, які пропонують реалізацію 978 квартир за програмою «Доступне житло». Це «Житлобуд-1», «Житлобуд-2», «Авантаж» і ДСК «Курязький домобудівний комбінат».