Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Виплата екологічного збору в Харківській області дозволяє вирішувати низку проблем ЖКГ

Виплата екологічного збору в Харківській області дозволяє вирішувати низку проблем ЖКГ

Сьогодні під час виїзного засідання колегії ХОДА заступник голови обладміністрації Валентин Дулуб звернув увагу керівників місцевого рівня на необхідність контролювати виплату екологічного збору усіма підприємствами.

«Всі ви знаєте, що таке екологічний збір - за його рахунок заповнюється Фонд захисту навколишнього середовища. Минулого року ряд ремонтних робіт на колекторах, впровадження системи біоплато - все це ми зробили завдяки тому, що обласний бюджет виділив нам з Фонду захисту навколишнього середовища 30 мільйонів на ці цілі. Ще 30 мільйонів гривень з цього фонду пішли до Києва. При цьому екологічний збір сплатили лише 16 тисяч підприємств, тоді як тільки у Дзержинському районі зареєстровано 28 тисяч суб'єктів підприємницької діяльності. Якщо 16 тисяч підприємців заробили нам 60 мільйонів гривень, то можна уявити, скільки грошей ми б отримали, якби екологічний збір сплачували всі», - підкреслив Валентин Дулуб.

Також він зазначив, що за новими правилами розподілу цих коштів 50% грошей залишаються на місцях, і лише 20% будуть направлятися до обласного бюджету.