Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На підготовку водопровідно-каналізаційного господарства області у 2010 році було витрачено майже 20 мільйонів гривень

На підготовку водопровідно-каналізаційного господарства області у 2010 році було витрачено майже 20 мільйонів гривень

Як зазначив сьогодні під час виїзного засідання колегії ХОДА заступник голови області Валентин Дулуб, завдяки ретельній підготовці водопровідно-каналізаційного господарства області до зими вдалося уникнути серйозних проблем. За його словами на підготовку цієї галузі в 2010 році було витрачено 19,3 мільйона гривень. Незважаючи на це, у зв'язку зі значною зношеністю мереж протягом зими відбулася велика кількість пошкоджень.

«З метою поліпшення ситуації необхідно терміново завершити розробку проектно-кошторисної документації та вжити термінових заходів з реконструкції самопливних колекторів та очисних споруд.

Як позитивний досвід в цьому напрямку можна відзначити роботи з реконструкції очисних споруд в Ізюмі, Барвінкове, Шевченкове, Мерефі. Як приклад ефективності проведеної роботи також можна навести будівництво біоплато в селищі Хорошеве, що дало можливість повністю перевести очистку стоків від геріатричного пансіонату на систему очищення без витрат електроенергії», - підкреслив Валентин Дулуб.

За його словами, система біоплато зарекомендувала себе як дуже ефективна, тому в області продовжать її впровадження.