Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

16 квітня відбудеться прем'єра вистави «Зойчина квартира» з нагоди 120-річчя з Дня народження Михайла Булгакова

16 квітня відбудеться прем'єра вистави «Зойчина квартира» з нагоди 120-річчя з Дня народження Михайла Булгакова

14 квітня відбулася прес-конференція, присвячена прем'єрі вистави Михайла Булгакова «Зойчина квартира» у постановці художнього керівника Харківського державного академічного драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка Олександра Аркадіна-Школьника. Прем'єра вистави відбудеться під патронатом голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна 16 квітня о 18.00 годині.  

Як зазначив Олександр Аркадін-Школьник, театр вперше за свою історію звертається до літературної спадщини одного з найвидатніших письменників XX століття Михайла Булгакова.

«Прем'єра приурочена до 120-річчя з Дня народження  Михайла Булгакова, - зазначив художній керівник театру. - Я вибрав цей твір для постановки, бо Михайло Булгаков - один з моїх найулюбленіших драматургів, і я готовий ставити його твори кожен рік. Завжди потрібно порівнювати п'єсу з часом і театром. Я знаю трупу цього театру дуже давно, і я побачив виставу «Зойчина квартира» у його творчому колективі. Глибоко переконаний в тому, що ця п'єса має сучасне забарвлення. Вона висвітлює безліч проблем, які актуальні для нас сьогодні. Ці складові визначили мій вибір. Я зробив пропозицію театру, а театр пішов мені на зустріч». 

Вистава складається з 2-х актів. Переклад з російської Ольги Байбак.