Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для вирішення проблеми несанкціонованих звалищ вздовж доріг потрібно залучити орендарів землі. Михайло Добкін

Для вирішення проблеми несанкціонованих звалищ вздовж доріг потрібно залучити орендарів землі. Михайло Добкін

Однією з найбільш актуальних проблем у сфері благоустрою області на даний момент є велика кількість несанкціонованих звалищ, - наголосив сьогодні в ході в ході виїзного засідання колегії облдержадміністрації голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, до вирішення цієї проблеми необхідно залучити орендарів земельних ділянок, що розташовані вздовж доріг.

«Для вирішення проблеми несанкціонованих звалищ вздовж доріг потрібно залучити орендарів землі. У нас навколо основних магістралей не знайти сантиметра вільної землі - все роздано орендарям. Якщо вони орендують земельні ділянки, то зобов'язані і стежити за їх санітарним станом. Ми зараз шукали 4 великі стоянки під вантажний транспорт навколо Харкова і не знайшли жодної вільної ділянки землі.Тому я звертаюся до місцевих керівників: знаходьте власників, запрошуйте до себе, і якщо на території, яку вони орендують, є звалище, значить вони несумлінно ставляться до тієї землі, яку отримали в оренду. Значить, будемо вносити зміни в наші взаємини», - підкреслив голова області.

Також Михайло Добкін зазначив, що керівники населених пунктів і районів області можуть ознайомитися з досвідом організації вивозу сміття в Харкові, де ця робота налагоджена на високому рівні.

«У Харкові зараз працює чітка система з вивезення сміття, у тому числі з приватного сектора і з тих районів, де люди в зимовий сезон бувають в меншій кількості. Підніміть всі документи з правил благоустрою, зверніться до керівництва міста - вони поділяться з вами досвідом», - з такими словами голова області звернувся до керівників органів місцевого самоврядування.