Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області стартував національний проект «Нове життя»

У Харківській області стартував національний проект «Нове життя»

У Харківській області стартував національний проект «Нове життя», який реалізується під патронатом Президента України Віктора Януковича. В рамках проекту на Харківщині планується створити сучасний обласний перинатальний центр. Він буде створений на базі колишнього міського пологового будинку №5 м.Харкова, якому вже наданий статус Обласного перинатального центру. Про це сьогодні на брифінгу після зустрічі з головою ХОДА Михайлом Добкіним повідомила керівник робочої групи проекту Надія Жилка.

За її словами, Харківщина – один з 8 регіонів України, в яких у 2011 році планується реалізувати національний проект «Нове життя». В цілому, сучасні перинатальні центри планується створити у кожному регіоні України. Проект передбачається реалізувати протягом 3 років. Обсяг фінансування проекту – 320 млн.грн., в т.ч. на 2011 рік – 110 млн.грн.

Надія Жилка також зазначила, що голова ХОДА висловив повну підтримку реалізації цього проекту, оскільки створення перинатального центру допоможе вивести на якісно новий рівень охорону материнства та дитинства на Харківщині.