Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбулося засідання круглого столу, присвячене впровадженню єдиного тарифу на послуги ЖКГ

У Харкові відбулося засідання круглого столу, присвячене впровадженню єдиного тарифу на послуги ЖКГ

Сьогодні в Харкові під керівництвом заступника голови ХОДА Валентина Дулуба відбулося засідання круглого столу з впровадження єдиних тарифів на житлово-комунальні послуги. У засіданні взяли участь керівники комунальних підприємств області, а також учені, які обговорили можливі механізми впровадження єдиного тарифу на послуги ЖКГ, а також проблеми, які можуть виникнути у зв'язку з цим.

Як відзначив в ході засідання Валентин Дулуб, Харківська область єдина в Україні, де вже готують свої пропозиції з цього питання.

«Харків - єдиний регіон, який зайнявся цим питанням і намагається самостійно розробити механізм і продумати шляхи впровадження єдиного тарифу в Україні. Я сам проявив таку ініціативу, тому що розумію, що треба самим щось робити, а не чекати, поки хтось звідкись згори нам спустить готові правила, які нам, припустимо, не підходять. І щоб не розмахувати потім руками, ми зараз самі готуємо пропозиції», - підкреслив він.

За словами Валентина Дулуба, навіть незважаючи на те, що рішення ряду проблем не було знайдено, засідання допомогло їх виявити, що дозволить щільно зайнятися їх вирішенням надалі.

«У Харківській академії міського господарства є багато хороших фахівців, і вони зараз подумають над цим питанням. Безумовно, президент вже має якісь розрахунки й певне бачення того, як це має бути, і ми повинні підготувати і населення, і керівників комунальних підприємств до того, як єдиний тариф буде впроваджений», - підкреслив він.