Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові розпочала роботу Школа юного журналіста

У Харкові розпочала роботу Школа юного журналіста

Сьогодні у прес-центрі Харківської облдержадміністрації розпочалося перше заняття Школи юного журналіста, присвячене особливостям газетної і телевізійної журналістики. У ньому беруть участь 35 учнів 7-11 класів з 20 районів Харківської області, які вже мають певний досвід співпраці з районними ЗМІ і пройшли відбір.

У ході першої частини заняття майбутні журналісти ознайомляться з нюансами роботи у друкованих виданнях і вивчать жанри газетної журналістики. Лекції для них прочитають начальник управління преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, відповідальний секретар газети «Час регіонів Харківщини» Ірина Грабо і шеф-редактор газети «Время» Олена Стронова.

Також у рамках першого заняття Школи юного журналіста відбудеться екскурсія Харківською обласною державною телерадіокомпанією, де для учнів буде проведено практичне заняття, присвячене особливостям роботи тележурналіста в кадрі.

Довідка. Школа юного журналіста створена за ініціативи управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації за підтримки голови ХОДА Михайла Добкіна для того, щоб у майбутньому вирішити дуже актуальну в Харківській області проблему дефіциту кадрів у районних ЗМІ. У ній будуть навчатися школярі, які вже співпрацюють з районними комунальними газетами і зацікавлені в отриманні більш глибоких теоретичних і практичних знань. Заняття будуть проходити по неділях.