Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Участь у ярмарках вакансій – це реальна можливість знайти робоче місце. Ігор Шурма

Участь у ярмарках вакансій – це реальна можливість знайти робоче місце. Ігор Шурма

Сьогодні в учбово-спортивному комплексі Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» розпочався ярмарок робочих місць «Політех-2011». В урочистій церемонії відкриття взяли участь заступник голови харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, начальник Головного управління освіти та науки ХОДА Роман Шаповал, ректор НТУ «ХПІ» Леонід Товажнянський та директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко.  

«Такі заходи дають молоді можливість зрозуміти,що вони потрібні регіону, державі, що у них є можливість знайти хорошу роботу та мати перспективи кар’єрного росту. Харків - це велике освітянське місто, де навчається близько 250 тис. студентської молоді. На таких заходах у молоді є реальні умови знайти роботу та запропонувати себе. Сьогодні деякі студенти вже підписали попередні трудові контракти, це є дуже важливо, оскільки це упевненість у завтрашньому дні», - зазначив Ігор Шурма.

Він також підкреслив, що такі заходи дають мотивацію тим молодим людям, які після школи не йдуть у пошуках швидких заробітків, а обирають навчання, і вони повинні мати впевненість, що можуть реалізувати свій потенціал в майбутньому. «Сьогодні не є проблемою вступ до вищого навчального закладу, оскільки при наявності знань цього можна легко досягти. Найгостріша проблема, з якою стикається молодь, полягає в тому, що наявність знань та бажання працювати не є гарантію того, що випускник знайде робоче місце. Тому ярмарки робочих місць дають можливість студентам, які думають про майбутнє, вже сьогодні ознайомитися з ринком праці та знайти робоче місце», - зазначив Ігор Шурма.

За його словами, ярмарку робочих місць «Політех-2011» беруть участь більше 50 роботодавців, які готові працевлаштувати майбутніх випускників. Студенти мають змогу безпосередньо поспілкуватися з представниками підприємств; ознайомитися з понад 4,5 тис. актуальних вакансій від роботодавців Харківської області, з них близько 2,5 тис. по м. Харкову; отримати допомогу спеціалістів служби зайнятості в складанні професійного резюме та розмістити його мережі Інтернет; отримати консультації психологів щодо побудови професійної кар’єри, адаптації на новому робочому місці; отримати інформацію щодо надання соціальних послуг особам з обмеженими фізичними можливостями тощо.