Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові розпочинає роботу школа юного журналіста. Вікторія Маренич

У Харкові розпочинає роботу школа юного журналіста. Вікторія Маренич

За ініціативи управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації у Харкові розпочинає роботу школа юного журналіста. Перше заняття відбудеться 10 квітня о 10:30 у прес-центрі ХОДА (вул.Сумська, 64, 5 поверх, к.170). У ньому візьмуть участь 37 учнів 7-11 класів з 21 району Харківської області, які пройшли попередній конкурсний відбір в районах. Ці школярі співпрацюють з районними комунальними газетами і вже мають певний досвід роботи у газетній журналістиці. Про це повідомила начальник управління у справах преси та інформації Вікторія Маренич.

«Управління, спілкуючись протягом року із районними засобами масової інформації, вивчало ситуацію щодо кадрового забезпечення. Був зроблений висновок про те, що така проблема є надзвичайно актуальною на Харківщині, а найгостріше її відчувають керівники та редактори районних ЗМІ. Тому ми запропонували створити школу юного журналіста. Ця пропозиція була підтримана редакторами районних комунальних газет. Протягом 6 місяців була проведена величезна робота, і тепер ми розпочинаємо реалізацію проекту. Заняття в школі будуть відбуватися по неділях. Діти, які, можливо, в майбутньому пов’яжуть своє життя і професію з журналістикою, будуть не лише опановувати теоретичні знання, а й дізнаватися про особливості журналістської роботи у різних жанрах на практиці», - зазначила Вікторія Маренич.

За її словами, перше заняття буде присвячено особливостям газетної журналістики, а також роботі на телебаченні. «Після заняття у прес-центрі ХОДА для дітей буде проведена екскурсія Харківською обласною державною телерадіокомпанією, а потім відбудеться практичне заняття щодо особливостей роботи журналіста на телебаченні», – повідомила Вікторія Маренич.