Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Бажання піти від податків заводить країну в глухий кут. Юрій Сапронов

Бажання піти від податків заводить країну в глухий кут. Юрій Сапронов

«Даний захід є дуже жорстким, але вкрай важливим і актуальним. Безсумнівно, він зустріне величезний опір з боку підприємців, але інакше порядок в економіці і країні не наведеш. Бажання піти від податків, не платити нічого до бюджету, до фондів соціального страхування по-людськи, може бути, і зрозуміле, але при наших масштабах воно заводить країну в глухий кут»,- прокоментував Юрій Сапронов ініціативу Міністерства соціальної політики про запровадження штрафу в розмірі 34 тисячі гривень для юридичних осіб за кожного нелегального працівника.

Віце-губернатор нагадав, що разом з цим заходом передбачається введення штрафу для керівників підприємств за кожного неоформленого працівника у розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8 500 гривень), а також введення штрафу в розмірі 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (11 900 гривень) за встановлення зарплати нижче мінімальної.

«За нашими даними, на близько 5 тис. з 16 тис. підприємств Харкова та області має місце виплата зарплати «у конвертах», тобто працівники або взагалі не оформлені, або офіційно отримують лише малу частину своєї зарплати. Така згубна практика повинна бути припинена»,- зазначив Юрій Сапронов.