Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Боротьба з «зарплатами в конверті» - один з ключових елементів комплексної роботи щодо детінізації економіки. Юрій Сапронов

Боротьба з «зарплатами в конверті» - один з ключових елементів комплексної роботи щодо детінізації економіки. Юрій Сапронов

«За озвученими віце-прем'єр-міністром Сергієм Тігіпко даними, близько 145 млрд. грн. фонду зарплати знаходиться в тіні. Таким чином, втрати державного бюджету від тіньових зарплат складають близько 50 млрд. грн. По Харківській області ця цифра доходить до 90 млн. грн. на рік.Тому боротьба з «зарплатами в конверті» - один з ключових елементів комплексної роботи щодо детінізації економіки», - повідомив сьогодні заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Він нагадав, що в 2010 році в Україні середня зарплата в державному секторі становила 2 700 гривень, а в приватному - менше 1 800 гривень.

«У всьому світі приватний власник більш ефективний, ніж державний, а у нас, виходить, він ефективний, але тільки для себе»,- відзначив віце-губернатор.

За його словами, у законопроектах щодо легалізації заробітних плат і робочих місць міститься норма про введення гарантованої заробітної плати. При цьому працівники підприємств будуть поділені на 8 категорій: найпростіші професії (мінімальна зарплата), малокваліфіковані працівники, кваліфіковані працівники, висококваліфіковані працівники, технічні службовці, фахівці, професіонали та керівники підприємств.

«Якщо ви вважаєте, що ваша праця як працівника недостатньо оплачується, ви отримуєте заробітну плату менше 960 грн., зверніться в найближчу податкову інспекцію», - звернувся Юрій Сапронов до жителів області.