Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Обласний онкологічний диспансер отримає 185 нових ліжок. Ігор Шурма

Обласний онкологічний диспансер отримає 185 нових ліжок. Ігор Шурма

Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, однією з проблем в медичній сфері є стан ліжкового фонду. «Пацієнти потерпають від старих, зношених ліжок. Особливо це стосується важких хворих, які перебувають в Обласному онкологічному диспансері. Тому ухвалено рішення забезпечити цю установу новими ліжками. Зокрема, вже придбано 150 простих ліжок та 35 функціональних ліжок. Загальна вартість – 620 тис.грн.», - зазначив Ігор Шурма.  

За його словами, ліжка придбані за рахунок коштів, які були зекономлені завдяки зменшенню споживання енергоресурсів в медичних закладах області. «35 функціональних ліжок дозволять повністю замінити ліжковий фонд у реанімації та палатах інтенсивної терапії. 150 простих ліжок – повністю оновлять ліжковий фонд у абдомінальному, хірургічному та діагностичному відділеннях», - зазначив Ігор Шурма.

Він також підкреслив, що оновлення ліжкового фонду в онкологічному диспансері – це продовження роботи, яку облдержадміністрація розпочала в 2010 році, коли були замінені всі 250 ліжок в госпіталі для інвалідів та ветеранів Великої Вітчизняної війни, і повністю оновлений ліжковий фонд (130 ліжок) в корпусі КЗОЗ «Обласний протитуберкульозний диспансер №1» на вул.Ньютона, 145.