Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області планується побудувати лижно-біатлонну трасу і трамплін для стрибків на лижах

У Харківській області планується побудувати лижно-біатлонну трасу і трамплін для стрибків на лижах

Як зазначив в ході наради, присвяченій підбиттю підсумків 2010 року в галузі «Фізичної культури і спорту», заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, в області триває робота по створенню Центру олімпійської підготовки з зимових видів спорту. «Створена комунальна установа «Український східний центр олімпійської підготовки з зимових видів спорту». Зараз оформляються документи на земельну ділянку, яка знаходиться на території Харківського району, неподалік від Лісопарку. Там ми плануємо побудувати лижно-біатлонну трасу з необхідною інфраструктурою. Також там буде можливість кататися на гірських лижах. Крім того, у нас є грандіозні плани з будівництва трампліна для стрибків на лижах», - підкреслив Євген Савін.  

Він також зазначив, що Україна планує брати участь у конкурсі на право приймати Зимові Олімпійські ігри, і Харківська область не хоче залишатися в стороні від цього процесу. «Природно, що Олімпіаду планується на Західній Україні, але ми хочемо створити такий центр лижних видів спорту, щоб на ньому тренувалися майбутні учасники Олімпійських ігор, чемпіонатів світу і Європи», - підкреслив Євген Савін.

За його словами, що крім професійної підготовки спортсменів у Центрі лижних видів спорту буде багато уваги приділятиметься масовому спорту, щоб всі мешканці Харкова і області могли приїжджати і кататися на лижах.