Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Такі спортсмени – велика гордість для нашого міста. Євген Савін

Такі спортсмени – велика гордість для нашого міста. Євген Савін

Вчора до Харкова повернулася тенісистка-колясочниця Олена Шингарьова, яка виграла у трьох професійних турнірах серії ITF Futures «SSC Open 2011», що відбулися в Шрі-Ланці в період з 21 по 31 березня поточного року. Завойовані в Шрі Ланці очки дозволять Олені потрапити в основні сітки великих змагань вже у цьому році і наблизять її до завоювання олімпійської путівки на участь в Паралімпіаді 2012 року в Лондоні. «Участь збірної України в цьому турнірі вже є великим досягненням для України, а перемога Олени у трьох змаганнях - це просто тріумф для нашої країни, - підкреслив заступник голови ХОДА Євген Савін. - Ті зусилля, які вкладали наші тенісисти на цих змаганнях, заклали перший серйозний камінь в основу підготовки та отримання ліцензії на участь у Паралімпійських іграх 2012 року. Я захоплююся цими людьми, а їх досягнення в спорті викликають загальну повагу. Такі спортсмени та їхні перемоги - це велика гордість для нашого міста».

Як зазначила Олена Шингарьова, її перемога дозволила Україні заявити про себе на світовому рівні. «Це була чудова поїздка, тому що Україна змогла заявити про себе. Тепер ми можемо сказати, що все пройшло досить успішно. Ми побачили рівень світового тенісу і зрозуміли, що нам ще багато належить зробити, щоб наші успіхи стали відчутними на світовому рівні», - зазначила Олена Шингарьова. 

За словами спортсменки, вона планує продовжувати тренування, щоб отримати можливість брати участь в Паралімпійських іграх 2012 року в Лондоні і представити гідно Україну.

Довідка: ITF Futures - серія міжнародної федерації тенісу для тенісистів-професіоналів, які починають професійну кар'єру. Тут добуваються перші очки в професійний рейтинг.

У турнірах в Шрі Ланці взяли участь тенісисти-колясочники з ПАР, Малайзії, Індії, Шрі Ланки і вперше з Україною. Наша країна була представлена Оленою Шингарьової, Ігорем Драпаковскім та Ігорем Караніним. Тренер команди - Іван Тимофєєв.