Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина вивчає досвід Татарстану в розробці і реалізації проекту «Електронний уряд»

Харківщина вивчає досвід Татарстану в розробці і реалізації проекту «Електронний уряд»

Харківщина вивчає досвід Татарстану в розробці та реалізації комплексного проекту «Електронний уряд». Про це розповів заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов.

«Проект «електронний уряд» означатиме використання в управлінні новітніх інформаційно-комунікаційних технологій та перехід на якісно новий рівень взаємодії органів влади з населенням. Але суть проекту не обмежується тим, щоб забезпечити всі органи державного управління комп'ютерами і програмним забезпеченням. Це дієвий метод трансформації взаємодії громадянина і чиновника. Якщо між ними відсутнє особисте спілкування, виключається можливість корупційних механізмів і будь-яка послуга надається строго відповідно до регламенту.

До кінця 2011 року Татарстан планує перейти на надання дозвільних і найбільш затребуваних населенням і господарюючими суб'єктами послуг в електронному вигляді за допомогою використання єдиного порталу державних і муніципальних послуг. Це надзвичайно важливий і корисний для Харківщини досвід, і наші фахівці зараз активно його вивчають», - зазначив Юрій Сапронов.