Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Профільний комітет Верховної ради підтримав пропозицію Харківщини щодо невнесення змін до законодавства про соціальні гарантії. Ігор Шурма

Профільний комітет Верховної ради підтримав пропозицію Харківщини щодо невнесення змін до законодавства про соціальні гарантії. Ігор Шурма

Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Верховної Ради України підтримав пропозицію Харківщини щодо недопущення внесення змін до законодавства про соціальні гарантії та захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Про це сьогодні повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.  

За його інформацією, за дорученням Голови Верховної Ради Володимира Литвина Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи розглянув звернення Координаційної ради з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, при ХОДА стосовно врахування пропозицій громадських чорнобильських організацій Харківщини при розгляді проекту Закону України про гарантії держави щодо виконання рішень суду (реєстр. № 7562 від 4.01.2011 року), внесеного Кабінетом Міністрів України, та інших законодавчих актів щодо соціального громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Розглянувши законопроект №7562, Комітет відзначив, що у законопроекті передбачається заміна конкретизованих, законодавчо закріплених обсягів соціальних гарантій громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на надання і визначення розмірів цих гарантій за рішенням Кабінету Міністрів України, що суперечить вимозі статті 17 Закону України «Про державні соціальні стандарти та державні соціальні гарантії».

За результатами розгляду Комітет ухвалив рішення рекомендувати Комітету Верховної Ради України з питань правосуддя внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію про відхилення проекту Закону України про гарантії держави щодо виконання рішень суду.

 

Теги