Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Україна має великі перспективи в сфері створення висотехнологічного продукту. Юрій Сапронов

Україна має великі перспективи в сфері створення висотехнологічного продукту. Юрій Сапронов

«Результати дослідження майбутнього світової економіки «Моніторинг глобальних тенденцій» фахівцями компанії «Ернст енд Янг» свідчать, що протягом найближчих кількох років зростання світової економіки на 70% відбудеться за рахунок ринків країн, що розвиваються. Такої ж думки дотримуються і фахівці МВФ, які прогнозують, що до 2014 року сукупний ВВП країн, що розвиваються, може перевищити сукупний ВВП розвинених держав. Причому такий швидкий розвиток стане можливим за рахунок створення і застосування нових технологій», - повідомив сьогодні заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

За словами віце-губернатора, Україна, яка вибрала інноваційно-інвестиційну модель розвитку, має великі перспективи для швидкого розвитку в сфері створення висотехнологічних продукту.

«У зв'язку з цим нам дуже цікава модель розвитку Сінгапуру. Як підкреслив нещодавно Голова держави Віктор Янукович, у цій країні можна побачити ефективну роботу приватного капіталу, бізнесу, державно-приватного партнерства. Можливо, найближчим часом буде створено Українсько-сінгапурську ділову раду, що сприятиме обміну досвідом між нашими країнами», - зазначив він.