Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Прибутковий податок в Україні відповідає нижнім планкам будь-якої європейської країни. Юрій Сапронов

Прибутковий податок в Україні відповідає нижнім планкам будь-якої європейської країни. Юрій Сапронов

Ініціатива уряду про підготовку закону про легалізацію заробітних плат, заявлена ​​віце-прем'єр-міністром України Сергієм Тігіпком - своєчасний і важливий крок у напрямку детінізації економіки. Про це заявив заступник губернатора Харківщини Юрій Сапронов.

«Крім моральних стимулів, до яких можна віднести розміщення в Харкові біг-бордів з переліком компаній, що виплачують зарплати в «конвертах», повинні бути і законодавчі механізми протидії тінізації економіки», - підкреслив він.

Юрій Сапронов також зазначив, що податкове навантаження фізичних осіб (прибутковий податок на заробітну плату) сьогодні в Україні досить низьке. Якщо в країнах Європи ставка прибуткового податку складає в середньому від 20% до 50%, то в Україні згідно з Податковим кодексом прибутковий податок становить 15-17%, що відповідає нижнім планкам будь-якої європейської країни.

«Тому виплата заробітної плати в конверті вигідна виключно недобросовісному роботодавцю. Програють при цьому і місцевий бюджет, і працівники, які таку зарплату отримують», - резюмував заступник голови ХОДА.