Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За підсумками березня Харківська область розрахувалася за спожитий газ на 77%

За підсумками березня Харківська область розрахувалася за спожитий газ на 77%

За підсумками березня Харківська область розрахувалася за спожитий газ на 77%. Це середній показник по Україні, тому що по Україні рівень розрахунків складає 81%. Про це повідомив під час брифінгу заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.    

«Є цілий ряд регіонів, де показник складає і 32%, і 50%, і 52%, і 64%. У порівнянні з 15 березня, коли показник складав 43%, 77% - це вже серйозний прорив», - зазначив заступник голови ХОДА. 

За його словами, такого результату вдалося досягти завдяки тому, що багато коштів проплатили «Харківські теплові мережі» та ДРІТ, зменшили заборгованість Куп'янське, Лозівське і Первомайське підприємства теплових мереж. 

«Якщо говорити в цілому про перспективи, то я думаю, що десь до 1 травня ми дуже серйозно змінимо ситуацію, тому як у нас в квітні розпочнуться платежі за березень, які нараховані за новим тарифом - відповідно, їх буде більше. По-друге, розрахуються всі бюджетні організації, по-третє - у нас вже закінчиться опалювальний сезон, споживання газу в квітні буде нижчим, і розраховуватися нам буде легше», - заявив Валентин Дулуб.

Теги