Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Розпочато інвентаризацію очисних споруд Харківської області

Розпочато інвентаризацію очисних споруд Харківської області

У ході брифінгу заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб повідомив, що тиждень тому розпочато інвентаризацію очисних споруд Харківської області.«Проводимо інвентаризацію по всіх районах Харківської області, але особливо це стосується тих регіонів і тих підприємств, які розташовані біля річок, які забезпечують водою Харківську область і місто Харків», - зазначив він.

За його словами, на сьогоднішній день це дуже важливе питання, тому що кількість викидів, які потрапляють у водойми області, з кожним роком зростає. «Особливо неприємно, що разом із загальним скиданням стічних вод зростає кількість неочищених стоків, які відбуваються з-за поганого обладнання, через те, що деякі підприємства самовільно скидають стоки безпосередньо в наші водойми. Я вважаю, це є великий злочин», - заявив заступник глави ХОДА. 

Дулуб повідомив, що в ході інвентаризації кожна очисна споруда на території Харківської області одержить паспорт. Будуть складені карти для кожної водойми, де буде відображено, які підприємства біля неї розташовані і які в них характеристики: чи є очисні споруди, в якому вони стані, скільки їм років, скільки потрібно грошей на реконструкцію. 
Наприкінці будуть підведені підсумки та визначено пріоритети у виправленні ситуації з очисними спорудами, а також підраховано, скільки коштів необхідно з держбюджету, скільки вийде виділити з місцевих і скільки за рахунок підприємств.

Теги