Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області дотриманий баланс з фінансування підготовки об'єктів інфраструктури до «Євро-2012»

У Харківській області дотриманий баланс з фінансування підготовки об'єктів інфраструктури до «Євро-2012»

«Нам всім необхідно об'єктивно оцінювати ситуацію, щоб уникнути формування хибних стереотипів у такому іміджевому для України питанні, як підготовка до «Євро-2012», - заявив віце-губернатор Юрій Сапронов, коментуючи інформацію про те, що підготовка до «Євро-2012» стала «інвестиційним провалом» для України.

Як розповів заступник голови ХОДА, по Харківській області з бюджетів всіх рівнів на підготовку до «Євро-2012» надійшло 2290,80 млн. грн., що становить близько 50% від загального обсягу коштів, витрачених на підготовку об'єктів інфраструктури до чемпіонату в Харківській області. 
«Кошти інвестора в загальному обсязі виконаних робіт (4370,30 млн.грн.) склали 2079,50 млн.грн., це близько 50% всіх витрачених коштів. Більше того, Державна обласна та міська програми підготовки та проведення фінального турніру ЧЄ-2012 року з футболу формувалися за галузевим принципом. До них увійшли об'єкти інфраструктури «Євро-2012», будівництво та реконструкція яких передбачені відповідними бюджетами галузевих міністерств і відомств, а також місцевими бюджетами - будівництво станцій метрополітену, реконструкція об'єктів культури. На комерційні проекти не було витрачено жодної копійки державних коштів», - зазначив він. 
Юрій Сапронов підсумував, що, таким чином, у Харківській області дотриманий баланс з фінансування підготовки об'єктів інфраструктури до «Євро-2012».
«На жаль, процес підготовки до «Євро-2012» припав на пік світової фінансової кризи, яка призвела до зменшення обсягів прямих іноземних інвестицій в країнах Центральної та Східної Європи на 40%. Негативну роль зіграла і політична криза в Україні. У той же час, 50% участь інвестора в загальному обсязі підготовки до чемпіонату в нашому регіоні - хороший показник для таких масштабних проектів», - підкреслив він.