Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Україна може стати одним з провідних постачальників продовольства у світі. Юрій Сапронов

Україна може стати одним з провідних постачальників продовольства у світі. Юрій Сапронов

Якщо ми зможемо забезпечити комфортні умови ведення бізнесу, Україна разом з Росією та Казахстаном зможуть задовольнити половину світової потреби в зернових. Таку думку висловив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

«Зараз Україна, яка споконвіку славилася своєю аграрною міццю, має сприятливу можливість повернути собі колишню славу «житниці Європи» і стати одним з провідних постачальників продовольства при його катастрофічній нестачі у світі. Для цього необхідні стабільний і сприятливий інвестиційний клімат і зниження рівня корупції в аграрному секторі.

Політика Президента в цьому напрямку чітка і послідовна. Президент дав завдання скоротити 90% дозволів і ліцензій - вже скасовано ліцензування 2046 з 2268 видів робіт і 23 з 78 видів діяльності, максимально обмежити кількість контролюючих органів, істотно знизити податковий тиск на підприємців для того, щоб Україна найближчим часом позбулася іміджу країни, в якій некомфортно вести бізнес. Реформи, які проводить Віктор Янукович, у середньостроковій перспективі дадуть змогу нашій країні увійти до числа 20 найбільш розвинених країн світу і зайняти гідне місце серед світових економік, у тому числі і в аграрному секторі», - зазначив віце-губернатор.

Теги