Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми бачимо реальну можливість вивести завод імені Шевченка з фінансової ями. Михайло Добкін

Ми бачимо реальну можливість вивести завод імені Шевченка з фінансової ями. Михайло Добкін

На даний момент керівництвом області опрацьовується можливість співробітництва заводу імені Шевченка з рядом великих підприємств Харківщини. Як повідомив сьогодні під час брифінгу за підсумками зустрічі з робочою групою заводу голова ХОДА Михайло Добкін, досягнута попередня домовленість про розміщення на ДП «Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка» замовлень від ВАТ «Турбоатом» і ВАТ «Хартрон» на загальну суму близько 15 мільйонів гривень.

«Сьогодні в нашій нараді брали участь 2 керівники успішно працюючих підприємств - це Віктор Суботін, директор «Турбоатому», і Микола Лахно, керівник «ХАРТРОНу». Вони розповіли про потенційні можливості співпраці з приладобудівним заводом імені Шевченка, і ми прийшли до розуміння, що сьогодні є реальна можливість розмістити замовлення від цих 2 підприємств на 12-15 мільйонів гривень під вже проведені тендери і ті, які будуть проведені в квітні»,- повідомив голова ХОДА.

Як підкреслив Михайло Добкін, завантаження заводу імені Шевченка замовленнями - це головний інструмент, який дасть можливість вивести підприємство з кризи.

«Ми бачимо реальну можливість вивести завод імені Шевченка з фінансової ями і назавжди забути про ті складні часи, які почалися на заводі з 2008 року. Потрібно налагодити роботу підприємства, завантажити його замовленнями, оптимізувати кількість працюючих людей і повернути на підприємство тих фахівців, які за останній час пішли. Це в першу чергу стосується інженерно-технічного персоналу», - підкреслив голова області.