Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Якщо найближчим часом вибухне друга хвиля фінансової кризи, для України вона буде менш болісною, ніж перша. Юрій Сапронов

Якщо найближчим часом вибухне друга хвиля фінансової кризи, для України вона буде менш болісною, ніж перша. Юрій Сапронов

Як заявив віце-губернатор Юрій Сапронов, світова економіка в найближчі 10 років не буде розвиватися так стійко, як протягом попередніх 20-ти років у зв'язку з тим, що модель споживчої економіки вичерпала себе. Такий прогноз дають авторитетні вчені-економісти зі світовим ім'ям.

«Заходи, які були прийняті провідними країнами світу - США, ЄС, Китаєм та іншими для зупинення кризи, лише загнали її на деякий час вглиб. І вибухнути знову вона може в будь-який час. У цій ситуації необхідні радикальні жорсткі заходи урядів найбільших держав щодо збалансованості товарно-грошових потоків, забезпечення стійкості світової грошово-кредитної системи, зміни самої моделі розвитку світової економіки», - розповів заступник голови ХОДА.

Також він висловив думку, що друга хвиля світової фінансової кризи, якщо вона найближчим часом вибухне, для України буде менш болісною, ніж перша. Це пов'язано з тим, що в країні під час першої кризової хвилі було істотно зменшено вплив факторів, які сильніше, ніж в інших країнах світу, вплинули на спад національної економіки. 

«Зокрема, обмежена необгрунтована видача споживчих кредитів в іноземній валюті, зупинене нестримне зростання імпорту продукції в країну. Ставка робиться не тільки на фінансову сферу, будівництво, торгівлю нерухомістю та залучення короткострокових спекулятивних інвестицій з-за кордону, а в першу чергу на зростання промислового та сільськогосподарського виробництва, інвестиції в інновації та модернізацію економіки»,- акцентував Юрій Сапронов.

Теги