Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Основним механізмом реалізації проектів медико-соціальної допомоги є наявність об’єктивних реєстрів хворих пільгових категорій. Ігор Шурма

Основним механізмом реалізації проектів медико-соціальної допомоги є наявність об’єктивних реєстрів хворих пільгових категорій. Ігор Шурма

«Основним механізмом реалізації проектів медико-соціальної допомоги є наявність об’єктивних реєстрів хворих пільгових категорій. Наявність дійового реєстру означає порядок і контроль в районі. Враховуючи, що останні декілька років влада була розбалансована, і цією роботою взагалі ніхто не займався, раніше складені реєстри були недосконалими, тому вони потребують суттєвого коригування», - зазначив під час обласної селекторної наради заступник голови ХОДА Ігор Шурма.  

Він також підкреслив, що саме на підставі реєстрів визначається потреба в інсулінах, у слухових апаратах для дорослих та дітей, проведенні безоплатного зубопротезування інвалідів та ветеранів війни, обсягів оперативного лікування катаракти мешканців районів області, організації та проведенні оперативного лікування дітей із вродженими вадами серця на базі Інституту загальної та невідкладної хірургії АМН України, проведенні санаторно-курортного лікування та ін.

«Організація та контроль за своєчасним формуванням об’єктивного реєстру контингентів людей, що потребують медико-соціальної допомоги, є сферою персональною відповідальності голів районних державних адміністрацій», - зазначив Ігор Шурма.