Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Усі міжрайонні медичні центри Харківської області будуть оснащені сучасними мамографами. Ігор Шурма

Усі міжрайонні медичні центри Харківської області будуть оснащені сучасними мамографами. Ігор Шурма

З метою раннього виявлення патології молочної залози, зниження рівня занедбаності та смертності від онкологічних захворювань, забезпечення масових обстежень жіночого населення на базі всіх міжрайонних центрів Харківської області створюються міжрайонні кабінети скринінгового обстеження, які будуть забезпечені сучасними мамо графами. Про це сьогодні під час обласної селекторної наради повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.  

За його інформацією, Богодухівський, Дергачівський Вовчанський, Красноградський райони та місто Куп’янськ найближчим часом отримують нові сучасні діагностичні комплекси на загальну суму 3,1 млн.грн.

Ігор Шурма дав доручення Головному управлінню охорони здоров’я ХОДА разом з Харківською медичною академією післядипломної освіти організувати тематичні курси з підготовки лікарів-рентгенологів, які працюють у районах області, до роботи на діагностичних комплексах.

Крім того, Ігор Шурма дав доручення керівникам органів виконавчої влади та місцевого самоврядування і головним лікарям центральних районних та міських лікарень організувати та забезпечити своєчасне навчання фельдшерів користуванню системою «Телекард».