Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Міжрегіональні зв'язки з Курською областю є виключно важливим пріоритетом для Харківщини. Анатолій Педешко

Міжрегіональні зв'язки з Курською областю є виключно важливим пріоритетом для Харківщини. Анатолій Педешко

За 2010 рік зовнішньоторговельний оборот Харківської області з Курською областю склав 13,3 млн. дол. (0,8% від обороту з РФ) і збільшився на 58,3% в порівнянні з 2009 роком. Експортні поставки склали 9,4 млн.дол. (1,15% від експорту в РФ) і збільшилися в 4,3 рази; імпортні поставки склали 3,9 млн.дол. (0,46% від імпорту із РФ) і зменшилися на 38,1%. Про це на спільному засіданні робочих груп Курської та Харківської областей повідомив начальник Головного управління зовнішньоекономічних і міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації Анатолій Педешко.  

«Ці обсяги недостатні. На жаль, не повною мірою використовується потенціал наших областей. Тому ми ставимо перед собою мету - досягти більш високих результатів. Структурні підрозділи адміністрацій Курської та Харківської областей повинні консолідувати свої зусилля для зміцнення економічних зв'язків», - зазначив Анатолій Педешко.

Він також підкреслив, що Харківська область надає великого значення розвитку і зміцненню економічного, науково-технічного та культурного співробітництва з Курської областю. «Нас пов'язують не тільки традиційні узи дружби і добросусідства, які визначаються географічною близькістю, але й зацікавленість суб'єктів економіки Харківщини у двосторонньому співробітництві. Для нашої області міжрегіональні зв'язки з Курською областю є виключно важливим пріоритетом. Це стосується і економіки, і культурного діалогу, і рівня людських контактів громадян наших країн», - зазначив Анатолій Педешко.