Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Взаємодія Харківської та Курської областей у сфері культури розвивається в різних напрямках. Валерій Рудський

Взаємодія Харківської та Курської областей у сфері культури розвивається в різних напрямках. Валерій Рудський

Харківська і Курська області тісно співпрацюють у культурній сфері. Як зазначив 24 березня під час спільного засідання робочих груп Курської та Харківської областей голова комітету по культурі Курської області Валерій Рудський, співпраця налагоджена в різних напрямках культурної сфери і продовжує розвиватися.

«Взаємодія Харківської та Курської областей у сфері культури розвивається в різних напрямках. Це і методичне співробітництво, і консультаційна робота, і обмін творчими колективами, навчальними закладами, а також спільні заходи на території наших регіонів. Але найбільш насичена робота охоплює нашу художню освіту, чому ми дуже раді», - підкреслив Валерій Рудський.

За його словами, дуже активно співпрацюють харківські та курські музеї та музичні навчальні заклади, також регулярно виступають для глядачів з іншого регіону художні колективи Харківської і Курської областей. Тим не менше, в Курській області налаштовані на зміцнення культурних зв'язків.

«Потрібно рухатися далі, щоб люди розуміли, що наші культури близькі. Я вважаю, можна подумати про проведення Днів культури Курської та Харківської областей. У нас така практика з іншими регіонами є, чому б це не зробити разом з харків'янами, адже сили і бажання для цього у нас є. У нас багато перспективних напрямків, які можна було б охопити з користю для наших мешканців. Наша сторона відкрита для співпраці у сфері культури», - підкреслив Валерій Рудський.