Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбудеться Колоквіум з питань культурних трансформацій та культурної політики

У Харкові відбудеться Колоквіум з питань культурних трансформацій та культурної політики

29 - 30 березня 2011 року в Харкові відбудеться «Колоквіум з питань культурних трансформацій і культурної політики», організований Управлінням культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації, Харківською державною академією культури та Харківським національним університетом імені В.Н Каразіна. Серед найважливіших подій Колоквіуму: 1. 29 березня, 17:00, ХНУ ім. Каразіна, мала актова зала (пл. Свободи, 4, 4 поверх) - круглий стіл: «Що таке сучасна культурна політика?» Модератор: Олександр Філоненко (ХНУ імені В. Н. Каразіна) Спікери: Ханс Ульріх Гумбрехт (Стенфордський університет, США), Олександр Івашина (Києво-Могилянська академія), Вахтанг Кебуладзе (КНУ ім. Т. Г. Шевченка), Михайло Мінаков (Фонд якісної політики), Костянтин Сігов (Центр європейських гуманітарних досліджень, Київ), Павло Гудімов (Я-галерея, Київ), Олександр Кравченко (Харківська державна академія культури), Павло Маков (художник, Харків). 2. 30 березня, 17:00, актова зала Харківської державної академії культури (Бурсацький узвіз, 4) - публічна лекція Ганса Ульріха Гумбрехта: «Присутність і атмосфера в повсякденній естетиці».

Колоквіум відкриває цикл міжнародних зустрічей з фахівцями в галузі культурної політики, теорії культури, освіти, науки, сучасного мистецтва, з організаторами культурних майданчиків (музеїв, галерей, театрів) для обговорення цілей, завдань, засобів і принципів культурної політики в Україні та за її межами.

Метою колоквіуму є аналіз змін в українській культурній політиці в контексті трансформацій всієї європейської культури, а також створення простору обговорення регіональної культурної політики.

У роботі колоквіуму візьмуть участь провідні українські фахівці в області культурології та філософії, а також харківські галеристи, художники, театрали. Передбачається приїзд безлічі аспірантів і студентів з усіх кінців України, так як для сфери гуманітарних дисциплін подія такого рівня буде вперше проведена в Харкові, що в черговий раз підтверджує його статус «культурної столиці».