Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Нікому не дано право занапастити цукрові заводи нашого регіону. Михайло Добкін

Нікому не дано право занапастити цукрові заводи нашого регіону. Михайло Добкін

«Зменшення посівної зони цукрових буряків - це однозначна дорога до знищення цукрових заводів. Не буде сировини - заводи не запустяться, тому що є мінімальна кількість буряків, яку повинен переробити завод для того, щоб вийти на точку прибутку», - заявив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Він повідомив, що на 2011 рік поставлено непросте, але дуже важливе завдання збільшення посівних площ під вирощування цукрових буряків. За словами голови ХОДА, на початку 2010 року в регіоні було орієнтовно 20 тис. га підготовлених земель, в той час як раніше таких площ було майже 90 тис. га.

Михайло Добкін зазначив, що власники деяких сільгосппідприємств знаходяться далеко за межами Харківської області, і ставлення цих власників до землі дуже споживче: вони садять тільки ті культури, які вигідно продавати, максимально виснажуючи грунт. Обласна влада бореться з такими господарниками.

«Доводиться застосовувати адміністративний ресурс, і поки переконувати окремі господарства збільшити площі під посіви цукрових буряків, або хоча б відновити ті, які були, - заявив Михайло Добкін. - Нікому не дано право занапастити цукрові заводи нашого регіону, які, на відміну від багатьох інших областей України, сьогодні ще є у нас в досить великій кількості».

Теги