Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2011 році буде зроблено все, щоб уникнути дефіциту продуктів харчування

У 2011 році буде зроблено все, щоб уникнути дефіциту продуктів харчування

В ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін висловив надію, що в 2011 році дефіциту продуктів харчування вдасться уникнути. Він повідомив, що у цьому році в Харківській області територія площ під посіви гречки збільшена практично на 5 тисяч га, що дозволить зібрати непоганий урожай. «Я думаю, врожайність буде добра, і ми раз і назавжди забудемо про дефіцит цієї крупи. Той ажіотаж, який був, крім проблем дасть нам певний досвід», - зазначив голова ХОДА.

Михайло Добкін також повідомив, що на цей рік урядом готуються великі закупівлі різного роду сільськогосподарських культур, що дозволить уникнути дефіциту борошна для виробництва соціальних сортів хліба та дефіциту цукру.

«Уроки, які піднесла нам природа в минулому році, я думаю, засвоєні, необхідність залучення науки в аграрний сектор сьогодні всім зрозуміла і ніхто це не заперечує. Маючи дуже серйозні інститути, які займаються проблемами рослинництва і тваринництва, ми сьогодні можемо говорити, що іноді, втрачаючи в дуже важкий для сільського господарства рік прибуток, ми стаємо сильнішими, досвідченішими, і ті перспективи, які перед нами відкриваються в цьому році, дозволяють мені з великим оптимізмом дивитися в майбутнє», - підкреслив голова Харківської облдержадміністрації.

Теги