Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Всі питання, пов'язані з вивезенням та утилізацією сміття, повинні вирішувати органи місцевого самоврядування. Валентин Дулуб

Всі питання, пов'язані з вивезенням та утилізацією сміття, повинні вирішувати органи місцевого самоврядування. Валентин Дулуб

Як зазначив сьогодні під час прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, всі питання, пов'язані з вивезенням та утилізацією сміття, повинні вирішувати органи місцевого самоврядування. «Ці питання знаходяться в зоні відповідальності органів місцевого самоврядування. Районні органи місцевого самоврядування повинні активізувати свою роботу в цьому напрямку, а ми їм у цьому допоможемо, - зазначив він.- Щоб побудувати нормальний полігон, або зробити нормальне звалище, потрібно знайти відповідний яр і звернутися в екологічну службу, яка проведе відповідні дослідження та експертизу. За підсумками експертизи стане відомо, чи можна робити полігон в даному місці».  

Також він зазначив, що одним з головних завдань на сьогоднішній день є вивезення та утилізація шкідливих пестицидів і отрутохімікатів з Харківської області.

«Нещодавно ми отримали підтримку з боку Міністерства охорони навколишнього середовища, яке нам погодилося виділити фінансування на ці цілі. Очікується, що фінансування складе 13-14 млн. грн., до яких додасться ще 6 млн. грн. з фонду захисту навколишнього середовища в Харківській області. Ця сума буде витрачена на те, щоб до листопада поточного року вивезти й утилізувати всі отрутохімікати та пестициди, які знаходяться в Харківській області та отруюють нам життя», - повідомив Валентин Дулуб.