Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Будівництво перехоплюючих паркінгів на об'їзній дорозі навколо Харкова планується завершити до кінця року

Будівництво перехоплюючих паркінгів на об'їзній дорозі навколо Харкова планується завершити до кінця року

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, на даний момент вже визначено 3 ділянки для перехоплюючих паркінгів на об'їзній дорозі навколо Харкова, місце для четвертого буде встановлено найближчим часом.

За словами заступника керівника області, паркінги будуть перекривати основні 4 напрямки: московський, київський, донецький і кримський.

«Ми зробили повну інвентаризацію всіх земельних ділянок біля окружної дороги - що там є, які служби сервісу там представлені в достатній кількості, яких не вистачає. Розроблено паспорт об'їзної дороги з нанесенням усіх об'єктів придорожнього сервісу. Сьогодні ведеться робота з проектування цих ділянок, кожна з яких займає територію до 10 гектарів, щоб там можна було розмістити 400-500 машин», - повідомив Валентин Дулуб.

За його словами, типова схема перехоплюючого паркінгу включає в себе автозаправний комплекс з магазином супутніх товарів, СТО та автомийки, місця для відпочинку, туалети, майданчики для збору сміття, підприємства громадського харчування, міні-маркет, аптеку, а також стенди з необхідною інформацією. Крім цього по кожному із зазначених напрямків будуть встановлені електронні покажчики з поясненням, як дістатися до найближчого паркінгу. Всі перехоплюючі паркінги будуть розміщені в радіусі від одного до 3 кілометрів від окружної дороги.

Що стосовно фінансування, то, як повідомив Валентин Дулуб, всі роботи будуть проведені за рахунок приватних інвестицій.

«На сьогоднішній день є пропозиції від харківських і дніпропетровських підприємців. Якщо буде в тому необхідність, ми також будемо вишукувати й інші засоби, щоб до кінця цього року побудувати паркінги. Всю організаційну роботу ми плануємо завершити до кінця травня, і в травні вже паралельно почати підготовку до будівництва», - сказав він.