Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Тривають роботи з реконструкції окружної дороги

Тривають роботи з реконструкції окружної дороги

У поточному році планується завершити ремонтні роботи на окружній автомобільній дорозі навколо Харкова. Про це повідомив в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.  Заступник голови ХОДА зазначив, що найближчим часом розпочнуться роботи з укріплення узбіч щебенем, доустановка і заміна металевої колесовідбійної огорожі, ремонт деформаційних швів, нанесення нової дорожньої розмітки методом «гарячий пластик» - за словами Валентина Дулуб, така розмітка не псується ні при яких погодних умовах і зберігається мінімум 5 років - і облаштування зовнішнього електричного освітлення на 15 транспортних розв'язках, в'їздах і виїздах окружної.  

«Роботу з узбіччями ми тільки розпочали минулого року, цього року закінчимо. Півтора метри з одного і з іншого боку буде закладено щебенем - як прийнято за європейськими стандартами, - прокоментував заступник голови області. - Також будемо довстановлювати і міняти металеві колесовідбійники - це металева огорожа вздовж дороги. Вони всі будуть замінені на абсолютно нові, сучасні і більш міцні. Виробляє їх в Україні один завод «Запоріжсталь», і туди за ними стоїть черга. За графіком ми стоїмо першими, тому вже почали отримувати колесовідбійники і починаємо установку».

Також Валентин Дулуб повідомив, що для освітлення окружної планується використовувати сучасні світлодіодні світильники. Це новий, економний вид освітлення, що дає якісне світло. Харків буде першим українським містом, де такі світильники будуть встановлені .