Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми робимо все можливе, щоб підвищити рівень розрахунку теплопостачальних підприємств області за спожитий газ. Валентин Дулуб

Ми робимо все можливе, щоб підвищити рівень розрахунку теплопостачальних підприємств області за спожитий газ. Валентин Дулуб

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, середній рівень розрахунків підприємств Харківської області за спожитий у поточному опалювальному сезоні газ складає 45%. За його словами, це середній показник для України.

«Ми робимо все можливе, щоб підвищити рівень розрахунку теплопостачальних підприємств області за спожитий газ, але у нас є кілька підприємств, які не можуть впоратися з цим завданням. Так, із загальної суми боргу за поточний сезон 663 млн гривень - це борг Харківських теплових мереж.

На сьогоднішній день Близнюківське підприємство розрахувалося за газ на 80%, Вовчанське - на 77%, Красноградське - на 87%, Лозівський район - на 68%, Нова Водолага - на 71%, котельні лікарняного комплексу - на 67%, на 41% розрахувалася ТЕЦ-3, Харківські теплові мережі - на 43%, теплоцентраль Роганського промвузла - на 39%. Останні підприємства тягнуть Харківську область вниз, тому що якщо в тих же Близнюках або Лозовій платежі підвищаться на 30-40%, це все одно не перекриє борги «ХТМ» чи ТЕЦ-3», - підкреслив Валентин Дулуб.

Теги