Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До кінця березня рівень розрахунків ХОКП «ДРІТ» за спожитий газ буде доведено до 60%

До кінця березня рівень розрахунків ХОКП «ДРІТ» за спожитий газ буде доведено до 60%

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, в Харківській області ведеться активна робота зі скорочення боргів теплопостачальних підприємств за спожитий газ. У першу чергу це стосується ХОКП «ДРІТ», який є одним з найбільших боржників в регіоні і розрахувався за спожитий в поточному сезоні газ лише на 28%.

«Ви знаєте, що були питання у НАК «Нафтогаз України» по цьому підприємству, але ми переглянули план погашення боргів, і до кінця березня підприємство вийде на рівень 60% розрахунків», - повідомив Валентин Дулуб.

За його словами, причиною накопичення боргів на цьому підприємстві є невідповідність тарифів реальним витратам, а також невідшкодування різниці в тарифах.

«Ми порахували, що з 37 мільйонів їх боргів тільки різниця в тарифах становить 18,5 мільйонів. При цьому є ще борги населення 8,5 мільйонів гривень, є борги місцевого та державного бюджетів. Якщо все це скласти, то загальна сума буде на 4 мільйони більша заборгованості підприємства», - підкреслив Валентин Дулуб.